2min

Vodafone had op zijn website een mooie pagina gemaakt om je op de hoogte te houden van de komst van de Samsung Galaxy S6. Je kon daar je e-mailadres achterlaten zodat Vodafone contact met je opneemt als ze meer weten en je het toestel kan pre-orderen. In de broncode stond echter ook al een placeholder voor de Galaxy S Edge, waarmee Vodafone Nederland nu verantwoordelijk is voor het bevestigen van de komst van dat toestel.

Het is voor smartphone-fabrikanten enorm lastig om de komst van een nieuw toestel geheim te houden. Dat komt mede doordat telecomproviders vroegtijdig op de hoogte worden gesteld van de komst van nieuwe toestellen. Providers moeten namelijk deze toestellen inkopen maar ook testen of ze goed werken op hun netwerk. Hoe meer mensen weten dat een nieuw toestel bestaat, hoe groter de kans is dat het uitlekt, ondanks dat er ongetwijfeld contractueel boetes zijn afgesproken.

Als Vodafone Nederland met Samsung een geheimhoudingscontract heeft afgesloten met een boete-clausule dan gaat Samsung die waarschijnlijk nu innen. De provider heeft namelijk, weliswaar onbedoeld, de komst van de Galaxy S Edge bevestigt. In de broncode van de webpagina die inmiddels is verwijderd was een placeholder te vinden voor de Galaxy S Edge. Nu gingen er al langer geruchten over de komst van een speciale versie van de Galaxy S6 met een gebogen scherm, nu weten we dat zeker.

Qua naamgeving kiest Samsung voor dezelfde stijl als bij de Galaxy Note 4 (review) en de Galaxy Note Edge, het cijfer wordt weggelaten De Galaxy S Edge is echter wel gebaseerd op de Galaxy S6. De grote vraag die nog even open blijft staan is of de Galaxy S Edge een of twee gebogen zijkanten krijgt.