1 min

Tags in dit artikel

,

In een strakke video laat Google zien wat de mogelijkheden zijn van Project Ara. Ook is door Google beloofd dat de eerste proef in 2015 zal starten, maar dan wel als eerst in Puerto Rico.

In de nieuwe video over Project Ara is goed te zien hoe eenvoudig het moet zijn om onderdelen van een Project Ara-smartphone te vervangen. Je klikt een blokje los en vervangt het door een nieuw blokje. Het toestel dat we zien draagt de naam Spiral 2 en is op dit moment nog een prototype.

In vergelijking met de eerdere prototypes oogt Spiral 2 al aanzienlijk meer als een product dat een fabrikant op de markt zou kunnen zetten. Eerdere versies waren bijvoorbeeld dikker en minder afgewerkt. Google beweerde dat Spiral 2 in vergelijking met huidige smartphones even krachtig of zelfs krachtiger is. Voor het volgende prototype, Spiral 3, wordt ondersteuning voor 4G-signalen toegevoegd.

Google zal een eerste proef met Project Ara dit jaar aftrappen en wel in Puerto Rico. Dat is een opmerkelijke keuze, maar Google is van mening dat daar sprake is van een perfecte situatie om Project Ara te testen omdat het internetgebruik in dat land voor driekwart via mobiele telefoons verloopt. Puerto Rico valt bovendien onder Amerikaanse regelgeving.