Volgens het geruchtencircuit staat Google op het punt om bekend te maken dat het bedrijf in de Verenigde Staten een telecomprovider zal worden. Daarbij zal de zoekgigant gebruikmaken van de netwerken van Sprint en T-Mobile.

The Information meldt op basis van bronnen dat Google in een vergevorderd stadium is bij het gereedmaken van een telecomnetwerk. The Verge meldt dat het deze beweringen heeft kunnen verifiëren bij diens eigen bronnen. Google hoopt met Project Nova, zoals het plan genoemd wordt, op creative manieren onder de prijzen van bestaande providers te kunnen duiken.

Google zal bandbreedte inkopen bij twee van de grootste telecomproviders van de Verenigde Staten en op die manier dus opereren als een virtuele provider. Partijen als Hi en Telfort opereren ook op deze manier in Nederland.

Google toont steeds meer interesse in het zelf aanbieden van internetverbindingen. Zo is de zoekgigant in de Verenigde Staten met Google Fiber al langere tijd bezig om een bekabeld netwerk in grote steden aan te leggen, met Project Loon en een grote investering in SpaceX wil het bedrijf ook via de ruimte internet aanbieden.