1 min

Samsung heeft een nieuwe mobiele chip gepresenteerd, de Exynos 7 Octa. Dit is het nieuwe vlaggenschip van de Samsung-chipfabriek en daarmee ook de kandidaat om gebruikt te worden in de Samsung Galaxy S6. Iets wat al zo goed als zeker is. Het unieke aan deze chip is dat die is geproduceerd op een 14nm productie procedé.

De nieuwe Exynos 7 Octa beschikt over maar liefst 8 rekenkernen en verbruikt 35 procent minder energie dan voorgaande chips en is 20 procent krachtiger. Samsung heeft deze resultaten weten te behalen door het productie procedé te verkleinen naar 14nm en gebruik te maken van FinFet-technologie. Samsung doet als 15 jaar onderzoek naar de FinFet-technologie en beschikt ook over flink wat patenten, door FinFet te gebruiken kunnen chips goedkoper worden geproduceerd.

Bij een vlaggenschip chip hoort natuurlijk ook een vlaggenschip product waar de chip wordt ingestopt. De Samsung Galaxy S6 is het eerste mobiele product dat aan die voorwaarden voldoet en het ligt dan ook voor de hand dat de Exynos-chip daarin gebruik zal worden. Zeker nu duidelijk is geworden dat Qualcomm een belangrijke grote klant heeft verloren in de vorm van Samsung.

Samsung zal de Galaxy S6 op 1 maart presenteren op het Mobile World Congress In Barcelona. Dan zal ook duidelijk worden hoe snel de Exynos 7-chip werkelijk is.