2min

Samsung werkt mogelijk aan een grotere versie van de Samsung Galaxy S6 Edge met de naam Samsung Galaxy S6 Plus. Dit toestel zou een scherm krijgen van 5,4 of 5,5 inch en zou ook op de nodige verbeteringen kunnen rekenen, welke precies is nog onduidelijk. Wel zijn er al foto’s uitgelekt van het toestel.

Samsung heeft dit jaar het roer omgegooid door met de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge (review) een hele andere weg in te slaan. Er is gekozen voor een behuizing van metaal en glas, de processoren van Qualcomm zijn overboord gegooid en het bedrijf kiest weer voor mobiele processoren van eigen makelij. Verder lijkt het bedrijf ook minder toestellen te maken dan de afgelopen jaren.

Al met al kunnen we stellen dat de strategie van Samsung veel minder voorspelbaar is geworden en we dus ook niet precies weten wat ons te wachten staat de komende maanden. Vanmorgen lekte al de Samsung Galaxy S6 Active uit, dat is een toestel wat we zeker nog verwachten met als unieke feature dat het toestel stof- en waterdicht is.

Verder zal Samsung ongetwijfeld in september de Galaxy Note 5 gaan presenteren en waarschijnlijk ook een Edge-versie van de Galaxy Note. Nu duiken er echter ook geruchten op van de Samsung Galaxy S6 Plus, een grotere versie van de Samsung Galaxy S6 Edge. Of dat ook echt de naam is van het toestel weten we niet, misschien zien we hier wel gewoon de Edge-versie van de Galaxy Note 5.

Het is in elk geval goed om te zien dat Samsung de komende maanden nog wat mooie toestellen voor ons in petto heeft. Wat verder opvalt is een wijziging in het TouchWiz-thema, de iconen zijn ineens afgerond is plaats van vierkant.