Google heeft een tweede preview beschikbaar gesteld van Android M. Deze nieuwe testversie beschikt weer over enkele nieuwe features. Een van de meest opvallende veranderingen is dat het besturingssysteem nu ook in landschap is te gebruiken. Zowel het startscherm als de applicatielijst draaien nu mee naar landschapmode.

Google zal Android M dit najaar presenteren, pas dan zal duidelijk worden wat de definitieve naam van Android M gaat worden. Op basis van deze testversie kunnen we al wel vaststellen dat dit versie 5.2 gaat worden en niet 6.0.

Android M biedt enkele nieuwe features waaronder het in landschap kunnen gebruiken van je smartphone. Bij voorgaande versies kon je een Android-smartphone alleen in potretmode gebruiken. Sony is de enige fabrikant die het startscherm en de applicatielijst in eerdere Android-versies roteerbaar naar landschapmode heeft gemaakt.

Verder zit in deze nieuwe testversie ook de mogelijkheid om het toestel in demomode te plaatsen, dit is bijzonder handig voor journalisten en ontwikkelaars om screenshots te nemen. De accuduur zal dan weergeven dat het toestel volledig is opgeladen en de tijd wordt vastgezet op 5:20 uur. Google toont zelf ook altijd het versienummer in de screenshots die het maakt door de tijd aan te passen.

Deze nieuwe testversie kan nu worden uitgeprobeerd door iedereen met een recent Nexus-toestel. Dit najaar zal Android 5.2 verschijnen tegelijk met één of meerdere Nexus-toestellen. Het gerucht gaat dat zowel LG als Huawei aan een Nexus-toestel werken.