2min Devices

Dell verscheept Windows 10-computers op 29 juli

De CEO van Dell, Michael Dell, heeft bekendgemaakt dat Dell op 29 juli de eerste Windows 10-systemen zal verschepen. Ondanks dat Microsoft heeft aangegeven dat veel partners nog niet klaar zullen zijn op die datum is Dell dat in elk geval wel.

Bij vorige Windows-lancering leverde Microsoft een maand of twee a drie van te voren de definitieve versie van Windows af bij zijn partners. Hierdoor konden zij uitgebreide testen doen en aanpassingen doorvoeren in het besturingssysteem, om deze vervolgens voor te installeren op alle computers die van de band komen rollen. Nu moet Microsoft deze definitieve versie nog aanleveren bij zijn partners terwijl de lancering van Windows over 15 dagen op het programma staat. Het tijdsvenster is daarmee een heel stuk kleiner worden.

Microsoft liet op een bijeenkomst recent dan ook weten dat er waarschijnlijk geen systemen met Windows 10 voorgeïnstalleerd beschikbaar zullen zijn op 29 juli. Deze uitspraak lijkt te gaan kloppen voor de fysieke winkels om de hoek, maar Dell heeft aangegeven gewoon op 29 juli de eerste Windows 10-systemen te kunnen verschepen. Het bedrijf gaat er daarbij waarschijnlijk wel vanuit dat Microsoft uiterlijk deze week de definitieve Windows 10-versie aflevert.

Dell zal inmiddels ongetwijfeld al flink wat getest hebben met de testbuilds van Windows 10 om te kijken welke aanpassingen nodig zijn en welke applicaties het wil voorinstalleren op nieuwe Dell-systemen. Waarschijnlijk kan Dell binnen enkele uren een nieuwe Windows 10-image creëren voor nieuwe Windows 10-systemen en met een paar dagen testen kan die vervolgens in productie worden genomen.

Of ander fabrikanten ook klaar zullen zijn op 29 juli om de eerste Windows 10-systemen te leveren is nog onduidelijk. Tot op heden is Dell de enige die dit heeft uitgesproken.

Bron:Twitter