1 min

T-Mobile heeft aangekondigd dat het vanaf medio 2016 Voice-over-LTE gaat aanbieden (VoLTE). De provider is bezig zijn hele netwerk te vervangen voor de uitrol van het 4G-netwerk. Daarbij wordt ook meteen rekening gehouden met ondersteuning voor Voice-over-LTE, oftewel bellen via 4G.

Op dit moment is het bij alle Nederlandse providers zo geregeld dat je wel een 4G-dataverbinding kan hebben, maar zodra je gaat bellen schakelt je toestel terug op een 2G- of 3G-verbinding. Hierdoor kan je tijdens het bellen geen gebruik maken van het 4G-netwerk. Om dit op te lossen moeten de providers bellen via 4G gaan ondersteunen, dit heet officieel Voice-over-LTE. T-Mobile heeft bekendgemaakt dat dit vanaf medio 2016 mogelijk is bij de provider.

Eerder heeft KPN bekendgemaakt vanaf begin 2016 Voice-over-LTE te ondersteunen. Tele2 verwacht ook ergens volgend jaar VoLTE aan te bieden. Vodafone heeft nog niets bekendgemaakt over VoLTE maar in Duitsland heeft het provider al zelfs uitgerold. Het ligt in de lijn der verwachting dat ook Vodafone volgend jaar VoLTE zal uitrollen.