1 min

De fabrikant van de goedkope OnePlus-toestellen heeft besloten om mensen hun geld terug te geven als ze een losse USB Type-C-kabel hebben gekocht bij de fabrikant. Reden hierdoor is dat de kabel niet voldoet aan de standaard en daardoor schade kan aanbrengen aan toestellen.

Mensen die een OnePlus 2 hebben gekocht inclusief een USB Type-C-kabel krijgen geen geld terug, zij komen niet in aanmerking voor deze geld terug actie. Alleen mensen die een losse kabel hebben besteld kunnen hun geld terugkrijgen. De kabel is namelijk wel veilig te gebruiken met de OnePlus 2 maar niet met andere toestellen met een dergelijke poort.

Zeker als toestellen worden opgeladen met een powerbank (losse accu) in combinatie met de kabel van OnePlus kunnen er problemen ontstaan. Toestellen zouden ernstig beschadigd kunnen raken, kunnen oververhitten of mogelijk nog erger.

Het probleem zit hem in de gebruikte weerstand in de kabel, die moet 56kΩ zijn, maar in de kabel van OnePlus is een weerstand gebruikt van slechts 10kΩ. Dit kwam aan het licht toen een Google-werknemer besloot een flinke lading kabels aan te schaffen en deze te testen. Meer dan de helft van de kabels bleek niet aan de standaard te voldoen en gebruik te maken van een lagere weerstand.

OnePlus roept klanten op om zich te melden voor de cashback-actie, dit is mogelijk tot 31 december.