2min Devices

‘Apple lijkt koptelefoonaanluiting echt te gaan schrappen op iPhone 7’

Opnieuw is het gerucht opgedoken dat Apple de koptelefoon-aansluiting in de volgende iPhone, de iPhone 7, zal gaan schrappen. Reden voor het schrappen van de 3,5mm-aansluiting is het feit dat deze te groot is. Door deze aansluiting weg te laten kan de iPhone nog dunner worden gemaakt. Mensen die een koptelefoon willen aansluiten op de iPhone dienen een koptelefoon te kopen met Lightning-aansluiting.

In 2014 dook het gerucht voor het eerst op toen duidelijk werd dat de Lightning-aansluiting ook ondersteuning biedt voor het afspelen van audio. Inmiddels zijn de eerste koptelefoons al verschenen met een Lightning-aansluiting en nu zou Apple zijn plan willen doorzetten.

Door de koptelefoonaansluiting te schrappen kan de iPhone minimaal een millimeter dunner worden gemaakt dan de huidige iPhone 6S. De huidige iPhone 6S is met 7,1 millimeter al erg dun, maar niet het allerdunste toestel in de markt. Sinds dit jaar gebruikt Apple ook een nieuw soort metaal dat nog steviger is dan voorgaande versies en daardoor ook geschikt zou zijn om een nog dunner toestel te ontwikkelen. Vorig jaar was er de zogenaamde bendgate, waarbij de iPhone 6 Plus lichtjes gebogen kon worden als er genoeg kracht op werd gezet.

Apple is al jaren in de weer met de aansluitingen op zijn apparaten die het vaak als obstakel ziet. Eerder zou Apple al hebben overwogen de 3,5mm-aansluiting in te ruilen voor een 2,5mm-variant, maar dat bleek technisch toch wat nadelen te hebben. Op de nieuwe MacBook dit eerder dit jaar werd gepresentaard zijn alle aansluitingen geschrapt en is alleen nog één USB Type C-poort te vinden, die middels een accessoire kan worden uitgebreid naar meerdere poorten.

Bron:Macotakara