1 min

Microsoft heeft in 2015 maar liefst 6 miljoen Surface-apparaten verscheept, waarvan 2,5 miljoen in het vierde kwartaal van 2015. Daarmee heeft het bedrijf uit Redmond de verwachtingen vanuit de markt ruimschoots overtroffen, de markt ging uit van 4 miljoen Surface-apparaten.

Op basis van bronnen binnen de productieketen meldt DigiTimes dat Microsoft alle marktverwachtingen heeft overtroffen met de Surface- en Surface Pro-modellen. Door de slechte pc-markt ging men er vanuit dat Microsoft zo’n 4 miljoen Surface-apparaten zou verkopen in 2015, maar dat werden er maar liefst 6 miljoen. Dit terwijl de hele pc-markt nog steeds kampt met problemen en eigenlijk alle fabrikanten hun verkoopcijfers zien dalen. Zelfs Apple zag zijn verkopen dalen.

De pc-markt in zijn geheel gaat opnieuw een moeilijk jaar tegemoet in 2016, er wordt wel een minimale groei verwacht, maar zeker niet meer dan dat. De categorie met hybride-pc’s waarbij het systeem zowel als tablet en als laptop kan functioneren zal naar verwachting wel groeien in 2016. De verwachting voor 2016 is dan ook dat Microsoft 30 procent meer Surface-apparaten gaat verkopen, waarmee de verwachting uit komt op 8 miljoen apparaten.

In de tweede helft van dit jaar verschijnen er opnieuw de nodige nieuwe Surface-producten, waarschijnlijk kunnen we dan rekenen op een Surface Pro 5 en een Surface Book 2. Daarnaast zijn er zeer hardnekkige geruchten over een Surface Phone. Verder gaat Microsoft binnenkort de Surface Book ook in Europa beschikbaar maken.

Lees ook onze Surface Pro 4 review.