2min Devices

Google gaat zelfrijdende auto’s nu ook in slecht weer testen

Google heeft besloten om zijn zelfrijdende auto’s ook te gaan testen in de staat Washington. Hierdoor wordt de voertuigen straks ook getest in minder zonnige weersomstandigheden. In de staat Washington valt met regelmaat veel neerslag en kunnen ook winterse omstandigheden zoals sneeuw worden getest.

De zelfrijdende auto’s van Google werden vooralsnog alleen getest in Mountain View, Californië en in Austin Texas, twee plaatsen waar eigenlijk altijd de zon schijnt. Hierdoor heeft Google de auto weliswaar goed kunnen testen, maar niet op andere weersomstandigheden, daar is het bedrijf nu aan toe en daarom gaat het bedrijf testen doen in het noorder gelegen staat Washington. Hier valt met regelmaat een portie neerslag en dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee.

Neerslag zorgt ervoor dat het wegdek gaat glanzen en spiegelen en hierdoor is het lastiger voor de sensoren op de auto om de juiste gegevens te meten. Daar zal Google de komende tijd de nodige aanpassingen in moeten doen om ervoor te zorgen dat die metingen wel accuraat worden.

De zelfrijdende auto’s gaan voornamelijk rijden in de plaats Kirkland in Washington. De burgemeester van Kirkland is erg enthousiast en verheugd zich op de komst van de auto’s die het verkeer straks veiliger moeten gaan maken. Google begint de testen met de aangepaste Lexus, de auto die Google zelf heeft ontwikkeld wordt nog niet getest om winterse omstandigheden, dat gebeurd mogelijk in een later stadium.

Google maakte recent bekend dat de zelfrijdende auto’s elke week tussen de 16.000 en 24.000 kilometers maken om testgegevens te verzamelen. Daarnaast worden er dagelijks bijna 5 miljoen virtuele kilometers gereden. Het gerucht gaat nog steeds dat Google gaat samenwerken met Ford, waarschijnlijk om zelfrijdende auto’s te ontwikkelen die de consument straks kan aanschaffen. Zover is het echter nog niet.

Bron:Google