1 min

Minister Kamp van Economische Zaken reageerde vandaag snel op vragen omtrent de aangekondigde fusie tussen Vodafone en Ziggo. Hij stelt dat het nu nog belangrijker is dat het coax-netwerk van Ziggo wordt opengesteld voor concurrenten.

Vodafone wil in Nederland gaan fuseren met Ziggo om zo één groot blok te creëren tegen KPN, de andere reusachtige provider van ons land. Vodafone/Ziggo zal straks in staat zijn om hetzelfde quadplay-aanbod te bieden als KPN nu doet, onder quadplay wordt verstaan, internet, televisie, mobiele- en vaste telefonie in één abonnement. Vodafone/Ziggo zal dat doen via het mobiele netwerk van Vodafone en het vaste coax-netwerk van Ziggo. Terwijl KPN dat al jaren doet via het eigen mobiele netwerk en het eigen koper- en glasvezelnetwerk.

KPN is in Nederland de enige provider die zijn netwerk moeten openstellen voor concurrenten, Kamp wil nu dat daar snel verandering in komt en ook Ziggo zijn coax-netwerk moet openen. Zodat partijen als Tele2 ook vast internet kunnen aanbieden via het coax-netwerk. Kamp stelt dat er voor consumenten een divers aanbod moet zijn in abonnementen op telefonie, televisie en internet.

Vodafona en Ziggo maakte eerder vandaag hun fusieplannen bekend, het is nu aan de toezichthouders om te beslissen of de fusie doorgang mag vinden.