1 min

Microsoft heeft veel bestaande Windows-ontwikkelaars aan groot plezier gedaan. Het heeft een converter gepresenteerd waarmee het mogelijk is om bestaande win32- en .NET-applicaties te converteren naar het Universal Windows Platform. Hiermee kunnen deze applicaties worden omgebouwd tot Windows Store-applicaties.

Microsoft’s Project Centennial biedt de mogelijkheid om bestaande win32- en .NET-applicaties om te zetten in applicaties voor het Universal Windows Platform, hiermee kunnen deze applicaties worden toegevoegd aan de Windows Store. Als de applicaties beschikbaar zijn in de Windows Store kunnen ze niet alleen op pc’s maar ook op tablets, smartphones en de Xbox One worden gebruikt.

Volgens Microsoft kunnen vrijwel alle applicaties worden omgezet met deze converter en hoeft de ontwikkelaar vervolgens slechts enkele aanpassingen te doen om de applicatie helemaal geschikt te maken voor Windows 10. De package kan worden omgezet in een appx-package die op zijn kan worden toegevoegd aan de Windows Store. Ook krijgen de applicaties dan toegang tot alle API’s van het Universal Windows Platform.

Als voorbeeld toonde Microsoft twee games, waaronder Age of Empires HD en The Witcher II, beide games konden worden omgezet met de nieuwe converter. In het geval van Age of Empires HD bleef zelfs de ondersteuning voor Steam en Mods gewoon werken. Het lijkt er daarmee op dat het Universal Windows Platform ook de nodige verbeteringen heeft gekregen in de nieuwe versie van Windows 10.