1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Oculus heeft de eerste exemplaren van de Oculus Rift verstuurd en de mensen van iFixit hebben er ook één ontvangen, zij trokken de headset uit elkaar en kwamen tot de conclusie dat er bij de consumentenversie is gekozen voor twee losse OLED-schermen met speciale fresnellenzen zodat de gebruiker beter kan focussen. Ook is de bril volgens iFixit eenvoudig te repareren.

De Oculus Rift beschikt over twee losse schermen met een diameter van 90mm (3,54 inch) en een schermresolutie van 1080 x 1200 pixels per oog, dat komt neer op 401 pixels per inch. In de eerste developeredities werd steeds gebruik gemaakt van één groot scherm, maar nu heeft Oculus gekozen voor twee losse schermen.

De OLED-schermen zijn daarnaast voorzien van een zogenaamde fresnellens, hiermee wordt het scherm groter weergegeven dan het in werkelijkheid is. Aan de fresnellenzen is een extra laag toegevoegd die zorgt voor een bolling hierdoor kan de gebruiker focussen door de lenzen in hoogte te verstellen.

Oculus heeft in de nieuwe versie flink wat innovaties doorgevoerd die de bril een stuk beter maken dan de versies die eerder naar ontwikkelaars zijn gestuurd. De bril is verder eenvoudig uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten, iFixit geeft de bril dan ook een 7 op het vlak van repareerbaarheid.