HP heeft nieuwe HP ProLiant-servers gepresenteerd die voorzien zijn van de nieuwste Intel Xeon E5 v4-processoren en van persistent memory. Deze nieuwe technologie voegt DRAM en flashgeheugen samen op één module en zorgt ervoor dat werkgeheugen niet direct verloren gaat bij een stroomuitval.

HP heeft twee nieuwe ProLiant-servers gepresenteerd die voorzien kunnen worden van persistent memory. Het gaat om de HP ProLiant Gen9 DL360 en DL380. Het zijn de eerste twee servers waar HP de persistent memory-technologie in gaat toepassen. Het moet ervoor zorgen dat databases en analyticsdiensten sneller kunnen werken, vooral bij applicaties die problemen hebben met bestaande opslagtechnologieën kan persistent memory een oplossing zijn.

Een ander voordeel is dat data die tijdelijk is opgeslagen in het werkgeheugen, normaliter verloren gaat als de stroom uitvalt, bij persistent memory kan de informatie ook worden opgeslagen in het flashgeheugen waardoor de data toch behouden blijft. HP gebruikt 8GB NVDIMM’s voor persistent memory, de modules beschikken over 8GB aan DRAM en 8GB aan flashgeheugen, in totaal kunnen er maximaal 18 van deze modules worden geplaatst in één server.

HP daarnaast ook de allernieuwste Xeon-processoren beschikbaar gemaakt voor de DL360 en DL380. De vierde generatie Xeon E5-processoren zijn beschikbaar, waaronder ook het model met maar liefst 22 cores, de Intel Xeon E5-2600 v4.