1 min

Microsoft heeft een nieuwe actie bedacht om de geproduceerde voorraad smartphones te verkleinen. Bij aanschaf van een Lumia 950 XL krijgen klanten nu een kleinere Lumia 950 cadeau. De actie is op dit moment alleen van toepassing in de Amerikaanse en Canadese Microsoft Store.

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers maakte Microsoft al melding van het feit dat het kampt met overtollige voorraden aan smartphones. Het bedrijf heeft een fors aantal smartphones laten produceren maar de verkoopcijfers zijn flink teruggelopen en het lijkt erop dat het bedrijf deze toestellen niet meer gaat verkopen.

Het bedrijf heeft daar inmiddels over nagedacht en een actie op touw gezet om de voorraden te verkleinen, de actie is ongetwijfeld erg effectief, want het is een beetje een twee halen één betalen actie geworden. Klanten die een Lumia 950 XL kopen krijgen een kleinere Lumia 950 cadeau, hierdoor kan je meteen je partner of kind voorzien van een nieuwe smartphone.

De actie is op dit moment helaas beperkt tot de Verenigde Staten en Canada, maar afhankelijk van d overtollige voorraad komt de actie mogelijk ook naar andere landen. Mocht dat zo zijn houden we je op de hoogte.