1 min

Het succes van de Edge-schermen van Samsung is andere fabrikanten ook niet ontgaan en volgens Business Korea werken zowel Huawei als Xiaomi dan ook aan toestellen met een gebogen scherm. Beide fabrikanten zouden in september smartphones willen presenteren met een gebogen scherm.

Volgens de bronnen van Business Korea heeft Huawei aangeklopt bij Samsung zelf om de gebogen schermen af te nemen. Als Huawei inderdaad in september een high-end toestel gaat presenteren met een gebogen scherm, dan gaat het waarschijnlijk om de nieuwe Mate-phablet. Het zou een opmerkelijke zet zijn als Huawei in september een Huawei Mate 9 introduceert met een gebogen scherm, de vraag is ook of het toestel daardoor populairder gaat zijn dan de voorgangers.

Xiaomi zou contact hebben gezocht met LG voor het afnemen van gebogen OLED-schermen. LG heeft in het verleden ook al eens smartphones geproduceerd met een gebogen scherm, de G Flex-series, maar dat was over de hele lengte van het toestel. Of LG in staat is om Edge-schermen te produceren net als Samsung is nog even de vraag. Xiaomi zou in september de Xiaomi Mi Edge op de markt willen brengen.

Business Korea denkt ook al de specificaties te weten van de toestellen, zo zou Huawei kiezen voor de eigen Kirin 950 en Xiaomi voor de Snapdragon 950, in september zijn er waarschijnlijk echter al nieuwe chips beschikbaar en de kans is groot dat de fabrikanten daar dan voor zullen kiezen.