1 min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

De Chinese smartphonefabrikant Huawei zal naar verwachting op 3 november zijn nieuwe vlaggenschipmodel, de Mate 9, onthullen. Er is nu een nieuw gerucht over het ontwerp daarvan, waaruit blijkt dat het in twee varianten uitgebracht wordt. De Mate 9 zou met een gebogen en een plat scherm op de markt gebracht worden.

Het doorgaans zeer betrouwbare VentureBeat meldt dat Huawei de gebogen variant zou hebben ontworpen met de Samsung Edge-toestellen in gedachten. Zowel dat model, als het platte, hebben eigen codenamen. Zo is er het toestel met codenaam Manhattan (dat op bovenstaande afbeelding op de bovenste rij te zien is) en het Long Island-model (de onderste rij, met het gebogen scherm).

De Long Island zou de meest vooraanstaande specificaties krijgen, waaronder een scherm met QHD-resolutie en ondersteuning voor Google’s nieuwe Daydream-VR bril. VentureBeat vermeldt echter meteen dat het nog twijfelachtig is of het gebogen toestel buiten China verkrijgbaar is. De Manhattan zou wel wereldwijd verkrijgbaar zijn.

Het toestel met gebogen scherm zou mogelijk beschikken over een vingerafdrukscanner onder het scherm. Die zou dan verwerkt zijn in de knop onder het scherm, waar bij de Manhattan geen knop zit. Verder zouden beide toestellen voorzien worden van een HiSilicon Kirin 960-processor, zes gigabyte werkgeheugen en 256 gigabyte opslaggeheugen.

Beide toestellen krijgen wellicht een 5,9 inch scherm, een dual-lens dual-sensor Leica-camera en voorzien worden van 20 megapixels. Hoe het precies zit met de selfiecamera is niet bekend.