1 min

Google heeft in Android 6.0 Marshmallow de assistent Now on Tap toegevoegd, waarmee je op elk moment meer informatie op kan vragen, dit kan via spraak, geselecteerde tekst en nu ook met foto’s en afbeeldingen. Het is zelfs mogelijk door de camera-app te openen en zonder een foto te maken een gebouw in beeld te nemen. Now on Tap zoekt dan automatisch informatie erbij.

Het idee achter Now on Tap is dat je met een druk op knop meer informatie kan opvragen over alles wat je op dat moment in beeld hebt. Now on Tap is een forse uitbreiding op Google Now, de persoonlijke spraakassistent van Google. Nu is Now on Tap dus ook voorzien van de mogelijkheid om informatie te achterhalen op basis van beeldmateriaal.

Google is op dit moment ook druk bezig om bepaalde functies van Now on Tap beschikbaar te maken in meer talen. De focus lag uiteraard op het Engels, maar uiteindelijk moet de functie voor vrijwel alle Android-gebruikers beschikbaar gaan komen. De komende weken moeten er weer flink wat talen worden toegevoegd.

Het aandeel van Android Marshmallow is op dit moment nog vrij klein maar de komende 12 maanden zal dit besturingssysteem snel in marktaandeel gaan toenemen. Het is nog onduidelijk of alle fabrikanten Now on Tap volledig gaan ondersteunen of dat bepaalde features eruit worden gestript. Zoals bijvoorbeeld het scannen van objecten met de camera-app, dit werkt alleen met de Android camera-app en veel fabrikanten kiezen ervoor een eigen camera-app te installeren.