De meeste smartphonefabrikanten ontwikkelen meerdere modellen tegelijk. Die stelregel zal niet meer gelden voor OnePlus. Tegenover Engadget bevestigde de CEO van OnePlus, Pete Lau, dat zijn bedrijf geen opvolger maakt voor de OnePlus X. Dat is de goedkoopste telefoon die het bedrijf maakte.

Desgevraagd legde Lau uit dat de keuze niet gemaakt is omdat het model niet goed genoeg verkocht werd, maar zijn bedrijf wil zich concentreren op één vlaggenschiplijn. Het meest recente model dat in die reeks geïntroduceerd werd is de OnePlus 3. Die sinds gisteren te koop is en goed wordt ontvangen.

Volgens Lau is de markt voor goedkopere smartphones waarin de OnePlus X zich bevindt overvol en is het niet de moeite waard om daarin mee te dingen. Daarnaast gaf hij toe dat de OnePlus 2 niet zoveel aandacht had gekregen van het ontwerpteam als nodig was, mede doordat er twee telefoons gemaakt moesten worden.

Met de dinsdagavond gelanceerde OnePlus 3 wil de Chinese fabrikant weer meedoen in het high-end segment. De bedoeling is om het merk de komende tijd verder uit te breiden met meer producten.