De Amerikaanse uitgave Consumer Reports heeft opmerkelijke bevindingen gedaan wat betreft de waterdichtheid van de Samsung Galaxy S7 Active. De Active-smartphone blijkt niet te voldoen aan de waterdichtheid waarvoor deze is gecertificeerd.

De Active-versies van Samsung’s toestellen zijn normaliter bedoeld om extra robuust te zijn, maar in het geval van de Galaxy S7 Active lijkt Samsung fouten te hebben gemaakt. De Galaxy S7 Active zou onder water in staat moeten zijn om maximaal 30 minuten op een diepte van 1 meter te overleven.

Consumer Reports onderwierp een toestel aan een test waarbij de waterbestendigheid aan de kaak werd gesteld, maar daarna bleek het scherm en de camera’s door water aangetast te zijn. Omdat het wellicht om een foutief model ging, liet Consumer Reports een tweede model aanrukken, maar daarbij waren de resultaten soortgelijk. De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge werden eerder al aan exact dezelfde test onderworpen en kwamen hier zonder problemen doorheen.

Samsung werd over de problemen ingelicht en is deze momenteel aan het onderzoeken. Vooralsnog raadt Consumer Reports de aanschaf van het toestel af. De Samsung Galaxy S7 Active werd een maand geleden aangekondigd maar is nog niet in onze regio te koop.