2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

HTC werkt volgens bronnen van VentureBeat binnen het bedrijf aan twee nieuwe Desire-smartphones. De telefoons zouden specifiek voor het middensegment van de markt ontworpen zijn en al binnen zes weken op de markt worden gebracht. Van een van de twee toestellen zijn al details uitgelekt.

VentureBeat schrijft dat de smartphones de namen Desire 10 Pro en Desire 10 Lifestyle meekrijgen, beiden vernoemd naar het huidige vlaggenschipmodel van HTC, de HTC 10. Van de Desire 10 Lifestyle zijn al enige details naar buiten gebracht. De smartphone krijgt een 5,5 inch scherm met een HD-resolutie van 720×1280 pixels.

De Desire 10 Lifestyle moet uitgebracht worden in meerdere kleuren, allemaal met een metaalachtig gouden randje. Dat randje zou zitten rond alle belangrijke hardware-elementen, zoals de cameramodule, de flitser en de antenne. Het toestel draait verder op Android 6.0 Marshmallow, met het gebruikelijke HTC Sense-laagje eroverheen.

De smartphone wordt verder draaiende gehouden met behulp van een quad-core Qualcomm Snapdragon processor. Die processor krijgt 3GB aan werkgeheugen en 32 gigabyte aan opslaggeheugen. De camera aan de achterkant knipt plaatjes met 13 megapixels en heeft een enkele LED-flitser voor donkere omgevingen. Die aan de voorkant maakt foto’s van 5 megapixels.

Het is nog niet duidelijk wat de specificaties van de HTC Desire 10 Pro zijn, maar de naam suggereert in elk geval dat het apparaat net iets krachtiger wordt. De toestellen komen eind september uit en zullen dus in het middensegment van de markt uitgebracht worden. De prijs ligt dan ook vermoedelijk niet boven de 400 euro. Of de smartphones naar Nederland komen is niet bekend.