Apple zou mogelijk buigbare OLED-schermen willen gaan toepassen in de iPads, deze nieuwe iPads zouden in 2018 op de markt moeten komen en moeten de tablet en het gebruik ervan compleet vernieuwen. Dat stelt de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo.

Als Apple ervoor kiest de iPad te voorzien van een buigbaar scherp zal de iPad een compleet nieuw ontwerp krijgen en op andere manieren gebruikt gaan worden. Zo wordt het wellicht mogelijk om de iPad op te vouwen zodat je het scherm een stuk groter kan maken. Wellicht kan je een iPad Pro dan uitvouwen tot een echt krantformaat.

Daarnaast is hiermee de kans dat de iPhone ook een OLED-scherm krijgt toegenomen, want als de iPad wordt voorzien van OLED, dan is de kans wel erg groot dat de iPhone ook voorzien gaat worden van dezelfde technologie. Hierover gaan overigens al geruime tijd geruchten. Apple houdt vooralsnog vast aan LCD-schermen, maar naar verluidt krijgt de iPhone in 2017 een OLED-scherm.

Op Android is al jaren een beweging gaande richting OLED-schermen en met de komst van Google’s Daydream-platform voor virtual reality, zal OLED nog breder gebruikt gaan worden, want dit platform werkt niet met LCD-schermen. Op dit moment is de Apple Watch het enige product dat gebruik maakt van een OLED-scherm, verder gaat er het gerucht dat er binnenkort een MacBook Pro verschijnt met een klein OLED-scherm dat de functietoetsen moet vervangen.