2min Devices

Motorola beschuldigt Samsung van diefstal always-on-display

Motorola is niet blij met Samsung. Op Twitter beschuldigt het de Zuid-Koreaanse hardwaremaker ervan de always-on-display gestolen te hebben. Die functie komt naar de Samsung Galaxy Note 7 en is volgens Motorola niet door Samsung bedacht. De Moto X zou de eerste smartphone zijn met een dergelijke functie.

"In welk sterrenstelsel is het okay om coole functies van telefoons van concurrenten te stelen? #TheOriginalAlwaysOnDisplay #motozdroid" valt te lezen op de Twitter-account van Motorola. Daarmee heeft Motorola in elk geval deels een punt. Toen het in 2013 de Moto X lanceerde met de Active Display-functie, was het daarmee de eerste Android-fabrikant die dat deed.

Toch is Motorola niet de allereerste die kwam met een dergelijke functionaliteit. Die eer valt Nokia ten beurt, dat in 2009 in het mobiele besturingssysteem Symbian met de functie kwam. Later bracht Nokia de functie ook naar Windows-apparaten.

Bij alle versies van de functionaliteit is het mogelijk om bepaalde zaken en meldingen op het scherm te tonen. Zo hoeven gebruikers de smartphone niet aan te zetten om te bekijken hoe laat het is, of wat de laatste nieuwe berichten zijn die binnenkomen. De techniek mogelijk door gebruik te maken van OLED-schermen die per pixel zijn aan en uit te zetten.

Bron:Motorola