3min

Tags in dit artikel

, , ,

Update 07/11, 12:30, Berry Zwets: Tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie heeft OpenAI nieuwe tools aangekondigd. Hiermee kan iedereen een op maat gemaakte chatbot of AI-agent creëren, op een no-code manier. Hiervoor zijn geen programmeervaardigheden nodig.

Origineel 06/11, 12:50, Berry Zwets: OpenAI staat op het punt om tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie updates voor ChatGPT aan te kondigen. Een nieuw lek suggereert dat men stevig in gaat zetten op het versimpelen van het bouwen van chatbots.

Vlak voor het begin van de OpenAI DevDay lijken de toekomstplannen van de ChatGPT-maker via The Decoder al op straat te liggen. Zo zou tijdens de ontwikkelaarsconferentie de Gizmo-tool onthuld worden. Met deze tool krijgen ontwikkelaars middelen in handen om op maat gemaakte chatbots te creëren en beheren.

Onderdeel van Gizmo is volgens het lek een ‘Magic Creator’, die helpt bij het bouwen van een chatbot. Het is een manier om chatbots to bouwen via chat. De Magic Creator biedt een interactieve interface voor het definiëren van een chatbot, het live testen ervan en het aanpassen van het chatbot-gedrag.

Tip: ChatGPT Plus krijgt nieuwe bèta-features uit Enterprise-versie

Functies Gizmo

Gizmo zou over een aantal basisfuncties voor chatbotgeneratie beschikken. Het biedt een draft-omgeving, om chatbots die een gebruiker bouwt, op te slaan en te delen. Binnen de omgeving is het ook mogelijk om de finale versies van een chatbot te publiceren. The Decoder spreekt ook over basistools voor “webbrowsing, beeldgeneratie, et cetera”.

Binnen Gizmo zal een Sandbox-omgeving zijn, waarin gebruikers bestaande chatbots kunnen importeren, testen en aanpassen. De custom actions-feature maakt het vervolgens mogelijk aanvullende functionaliteit voor de chatbot te definiëren door gebruik te maken van OpenAI-specificaties. Ook zijn aanvullende files toe te voegen, die een chatbot kan gebruiken als referentie.

OpenAI zou daarnaast van plan zijn om Gizmo statistieken te laten tonen over chatbot-gebruiksdata. Via een marktplaats kunnen gebruikers zoeken naar chatbots die al eens gebouwd zijn en de eigen chatbots ook delen.

Workspace en teamabonnement

Tijdens DevDay gaat OpenAI waarschijnlijk ook een nieuw abonnement onthullen voor bedrijven. Het zou gaan om Team Plan. Dit abonnement biedt ongelimiteerde snelle toegang tot het GPT-4-model en ongelimiteerde gebruik van het Advanced Data Analytics-model. Daarnaast kunnen chattemplates gedeeld worden; de data wordt niet gebruikt voor trainingsdoeleinden. Het is onduidelijk welk prijsmodel OpenAI voor Europa in gedachte zou hebben.

Interessant is dat het lek ook over een workspace-functie spreekt. Dit zou namelijk persoonlijke en werkgerelateerde chats scheiden. Ook biedt het de mogelijkheid om functies en afdelingen te definiëren.

Microsoft 365 en Google Drive

OpenAI zou verder van plan zijn om ChatGPT connecties te laten maken met nieuwe applicaties. De ‘context connectors’ moeten een integratie realiseren met Microsoft 365 en Google Drive. Hierdoor kan ChatGPT nieuwe informatie gebruiken tijdens een chat, zodat context aan conversaties wordt toegevoegd. In potentie klinkt dit als een feature waarmee ChatGPT meer mogelijkheden krijgt voor het gebruik van bedrijfsinformatie.

De context connectors zullen ook in staat zijn om documenten, spreadsheets en presentaties aan chats toe te voegen.

De keynote van OpenAI DevDay zal vanavond om 7 uur Nederlandse tijd plaatsvinden. Dan zullen we erachter komen welke tools en features OpenAI daadwerkelijk zal introduceren.