Uit een interview van Fortune Magazine met Google topmannen Larry Page, Sergey Brin en Eric Schmidt, is naar voren gekomen dat de drie mannen elkaar de belofte hebben gedaan om tot 2024 met elkaar te blijven samenwerken.

Op de vraag van de interviewer hoe lang de drie topmannen nog met elkaar blijven samenwerken, laat Brin weten dat het zeker nog de komende twintig jaar zal zijn. "De maand voordat we de beurs opgingen hebben we afgesproken dat we nog twintig jaar gaan samenwerken. Ik ben dan 69 en als ik Google moet geloven wordt ik 84, dus dat zit wel goed", aldus Schmidt. Als alle heren zich aan de afspraak houden is Larry Page tegen die tijd 51, terwijl Sergey Brin 50 jaar oud is.

Uit het interview komt verder naar voren dat de topmannen zeer veel belang hechten aan waardering voor het personeel en verbetering van de cultuur. Voor wat betreft dat laatste probeert Google de kantoren niet al te groot te maken, een paar honderd werknemers per vestiging is volgens Page een goed aantal. Maar volgens Brin is de cultuur niet heilig, het doel van Google is de cultuur te verbeteren en niet halsstarrig vast te houden aan de ‘gouden jaren’. Bedrijven die door Google worden overgenomen krijgen ook geen cultuur opgelegd. "YouTube functioneert grotendeels als een divisie. Hun kantoor staat in San Bruno en ze hebben nog steeds hun eigen cultuur, die overigens anders maar cool is", aldus Page.

Voor wat betreft de behandeling van werknemers denkt Page dat je die niet te snel te goed kunt behandelen. "Mijn vader werkte in de auto-industrie en kwam tijdens stakingen met een grote hamer naar het werk om zichzelf te beschermen tegen het bedrijf. Ik hoop en denk niet dat onze werknemers wapens mee hoeven te nemen naar kantoor. Het is algemeen bekend dat blije mensen productiever zijn", aldus Page.