1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

SK Hynix overweegt een overname van Arm. CEO Park Jung-ho onderhandelt met partners om een gezamenlijke overname te realiseren.

“We overwegen een snelle overname met een consortium van partners”, zei Park Jung-ho tijdens een jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. “Ik geloof niet dat Arm door een enkele organisatie gekocht kan worden.”

Volgens SK Hynix is het plan weinig meer dan een concept. Toch wegen de woorden van Park Jung-ho zwaar. De CEO toont openlijk interesse. Daarmee geeft SK Hynix een boodschap aan elke andere partij die een overname op het oog heeft.

Nvidia, Intel en SK Hynix

SoftBank, de eigenaar van Arm, bereikte in 2020 een akkoord met Nvidia voor de overname van Arm. De processorgigant werd voor 40 miljard dollar (ongeveer 35 miljard euro) toegezegd. Internationale toezichthouders keurden de deal af. De overname is sinds februari 2022 van de baan.

In dezelfde maand liet Intel-CEO Pat Gelsinger weten dat Intel de overname overwoog. SoftBank maakte tegelijkertijd aanstalten om Arm naar de beurs te brengen. Vorige week kwam het plan naar buiten. SoftBank verwacht dat de beursgang 54 miljard euro (60 miljard dollar) opbrengt.

De voorbereidingen worden getroffen, maar Arm kan alle kanten op. Een private koper blijft mogelijk, waaronder SK Hynix. “Ik wil Arm overnemen – gedeeltelijk of volledig”, zei CEO Park Jung-ho. “Het hoeft niet op een meerderheid aan te komen om de organisatie (Arm, red.) te kunnen besturen.”

Tip: Arm ontslaat 12 tot 15 procent personeel na afketsen Nvidia-deal