2min

Nvidia heeft onlangs zijn netwerkplatform Spectrum-X gepresenteerd. Dit platform moet high-speed Ethernet-connectiviteit voor AI-workloads in meerdere cloudomgevingen verzorgen.

Het platform zal volgens Nvidia het ontwikkelen van multi-tenant hyperscale AI-cloudomgevingen bevorderen. Dit door het verbeteren van de efficiency van de benodigde Ethernet-netwerken en hoe deze data verplaatsen.

Uiteindelijk wil Nvidia hiermee dat cloudaanbieders, die Ethernet-connectiviteit gebruiken in plaats van Infiniband, makkelijker generatieve AI-modellen in de cloud laten trainen en draaien.

Samenstelling platform

Het Spectrum-X-platform bestaat uit de ethernet switch-technologie van Nvidia, afkomstig van Mellanox, in combinatie met de BlueField-3 DPU’s. Deze omgeving kan de prestaties en energiezuinigheid van AI-workloads in een stack met een factor 1.7 versnellen.

De Spectrum-4 switches zijn configureerbaar in 64 800 GbE-poorten of 128 400 GbE-poorten. Verder faciliteren zij een throughput van 51,2 Tbps aan switching en routing.

Aantrekkelijk voor cloudaanbieders

Daarnaast is Spectrum-X van Nvidia interoperabel met bestaande Ethernetstacks, zodat het voor cloudaanbieders aantrekkelijker wordt AI-workloads in hun bestaande cloudinfrastructuur te draaien.

Meer concreet worden datacenters voor cloudomgevingen ondersteund voor het verwerken van data en het afleveren van meer effectieve AI-workloads, zonder concessies aan het al aanwezige op Ethernet gebaseerde multi-tenantmodel.

Ook de grote infrastructuuraanbieders als Dell Technologies, Lenovo en Supermicro hebben Nvidia Spectrum-X omarmd.

Israëlische supercomputer

Nvidia ontwikkelt op dit moment in Israël een supercomputer die Spectrum-X gebruikt. Deze supercomputer Israel-1 moet een testomgeving voor Spectrum-X worden. De supercomputer bestaat uit Dell PowerEdge XE9680-servers met acht Nvidia H100 GPU’s. Dit moet acht exaflops aan AI-prestaties opleveren en 130 petaflops voor wetenschappelijke rekenworkloads.

Lees ook: Nvidia gaat de hoofdprijs vragen voor AI-chips