Google is de grootste vijand van zichzelf. Dit stelde CEO Larry Page afgelopen week op de Zeitgeist conferentie. Om zichzelf voor te blijven zal Google snel en adequaat beslissingen moeten nemen, iets wat in veel problemen vaak niet gaat.

Er zijn volgens Page namelijk alleen bedrijven die goede snelle beslissingen nemen. Er zouden volgens de oprichter en CEO van Google geen bedrijven bestaan die goede langzame beslissingen maken. Page stelt dat hoe groter een bedrijf wordt hoe langer het duurt voordat er keuzes en beslissingen worden genomen. Daarom is volgens Page de groei van Google dan ook het grootste gevaar voor het bedrijf. Het succes van het bedrijf zou volgens de oprichter van Google afhangen van de keuzes die zij maken en de snelheid waarmee deze worden gemaakt.

Page sprak samen met Schmidt op de jaarlijkse Zeitgeist conferentie welke door Google zelf wordt georganiseerd. Naast het succes van Google kwamen er ook andere onderwerpen aan bod. Zo passeerde bijvoorbeeld ook de overname van de Mobility tak van Motorola de revue. Google verdubbelt met deze overname haar aantal werknemers maar dit hoeft volgens de CEO niet te duiden op het nemen van meer risico’s. Daarnaast is het voor Google zeer aantrekkelijk om een dergelijke fabrikant bij de hand te hebben wanneer zij deze nodig hebben bij de ontwikkeling van het Android besturingssysteem.