Dat Leo Apotheker het de rest van zijn leventje rustig aan kan doen is wel duidelijk. De ex-CEO heeft namelijk 13,2 miljoen dollar aan oprotpremie ontvangen van zijn voormalige werkgever HP.

Dit bedrag is aardig opmerkelijk te noemen. Zo is namelijk 2,4 miljoen dollar van dit bedrag een bonus vanwege behaalde resultaten. Als we echter kijken naar de resultaten dan zien we dat de aandelen van HP maar liefst 46 procent in waarde zijn gedaald in de elf maanden dat Leo Apotheker aan het bewind van het bedrijf stond. Het bedrag bestaat verder uit 7,2 miljoen dollar aan ontslagvergoeding en is de resterende 3,56 miljoen een vergoeding op aandelenopties. Echter is dit nog niet alles. Apotheker beschikt namelijk nog over zo’n vier ton aan aandelenopties welke momenteel nog zo’n 10 miljoen dollar waard zijn.

Apotheker heeft het beter voor elkaar dan de nieuwe CEO van HP. Meg Whitman mag rekenen op slechts 1 dollar per jaar. Wanneer ze echter goede financiële resultaten behaalt met HP, kan ze rekenen op 2,4 miljoen dollar aan bonussen. Daarnaast krijgt zij de optie op bijna twee miljoen aandelen van HP. De verwachtingen liggen hooggespannen voor Whitman nadat Apotheker ontslagen werd nadat hij maar liefst drie keer de financiële verwachtingen moest bijstellen. Apotheker zal zich hier echter weinig meer van aantrekken en lekker terug verhuizen naar België of Frankrijk. Het nieuwe verblijfadres van Apotheker wordt overigens ook betaald door HP welke tevens drie ton reserveert voor wanneer het huis van Apotheker in Californië met verlies wordt verkocht.

Lees meer