De man achter het verbannen Megaupload heeft bekend gemaakt dat zijn upload-site ook onder hooggeplaatste politici uit de Verenigde Staten erg populair was. Kim Dotcom is bereid om de namen van deze mensen te openbaren gedurende de rechtszaak die tegen hem en Megaupload loopt.

Onder de mensen die gebruik maakten van Megaupload zaten onder anderen leden van de senaat en het gerechtshof van de Verenigde Staten. Dotcom vertelde aan het TorrentFreak-blog dat hij ook deze gebruikers graag zo snel mogelijk weer de beschikking over hun data wilde geven.

Het valt te verwachten dat deze hooggeplaatsten zullen aangeven dat het gebruik van Megaupload slechts als research bedoeld was, of dat de accounts niet aan hen toebehoorden. Toch kan het interessant zijn om te zien of Dotcom de lijst met gebruikers mag openbaren.

Kim Dotcom houdt zich momenteel voornamelijk bezig met de lopende rechtszaak tegen Megaupload. Daarnaast wil Dotcom graag dat de data van Megaupload weer online wordt gezet, al heeft de overheid de Megaupload-gebruikers gewaarschuwd dat deze waarschijnlijk zal worden verwijderd. De Electronic Frontier Foundation kan zich echter niet vinden in deze beslissing en staat Megaupload bij.