2min

HTC zit in de hoek waar de klappen vallen, nadat de beuskoers van het bedrijf gisteren met 9,91 procent omlaag dook, is het vandaag opnieuw raak, het aandeel HTC maakt opnieuw een forse duikeling van 9,93 procent. De aandeelhouders lijken het geloof in het bedrijf te hebben verloren.

Nadat de beurskoers van HTC gisteren al met bijna 10 procent (9,91 procent) omlaag dook, het maximale dat een koers kan dalen, is het vandaag opnieuw raak. Vandaag valt het aandeel HTC opnieuw met 9,93 procent omlaag. De vraag is hoe groot het vertrouwen van de aandeelhouders nog is in HTC en wanneer de beurskoers zal stabiliseren, aangezien het aandeel direct bij opening van de beurs volledig is ingestort is er nog geen sprake van stabilisatie. De kans is daarom groot dat het aandeel morgen opnieuw flink onderuit zal gaan.

Gisteren was het bedrijf nog 69 miljard Taiwanese dollar waard (ongeveer 2 miljard euro), daar is vandaag nog 62,35 miljard Taiwanese dollar (1,79 miljard euro) van over. Voor grote IT-bedrijven met wat geld te spenderen en de ambitie om nog iets te doen op de smartphonemarkt is HTC nu een ideale overnameprooi, maar morgen waarschijnlijk nog meer.

De reden dat het aandeel HTC in een vrije val is beland is omdat de resultaten enorm tegenvallen, het nieuwe vlaggenschip een teleurstelling is en het bedrijf tot overmaat van ramp ook nog een flinke afschrijving moet doen van 85 miljoen euro. Het bedrijf heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor de slechte resultaten, maar daarmee kan het de koers van het aandeel niet omhoog houden. Het bedrijf gaat dit jaar uit van een verlies van 230 miljoen euro.

Het bedrijf heeft wel geïnvesteerd in nieuwe producten die volgend jaar moeten gaan bijdragen aan de omzet van het bedrijf. Of deze producten ook succesvol worden is echter nog even afwachten.