Google werkt al jaren aan een zelfrijdende auto maar dat is inmiddels niet zo spannend meer, de zelfrijdende auto’s gaan er gewoon komen. Larry Page, een van de oprichters van Google, zou in het geheim twee startups financieren die allebei werken aan een vliegende auto.

Het gaat om de startups Kitty Hawk en Zee.Aero, beide zouden worden gefinancieerd door Larry Page en beide werken aan een vliegende auto. De theorie van Larry Page zou zijn dat als twee bedrijven hetzelfde doel hebben de druk hoger is om te presteren.

Volgens Bloomberg dat met het verhaal naar buiten is gekomen hebben ze inmiddels 10 bronnen gevonden die het verhaal bevestigen, maar ze schrijven ook dat Page eerder heeft gezegd dat hij direct zou stoppen met de financiering als het publiekelijk bekend wordt. De kans bestaat dus dat de projecten binnenkort zonder financiële middelen zitten en het avontuur ten einde komt.

Zee.Aero heeft inmiddels een prototype waarmee het regelmatig testen uitvoert, hiervoor gebruiken ze een landingsbaan in het plaatsje Hollister in het zuiden van Californië. Lokale inwoners hebben aan Bloomberg laten weten dat ze regelmatig vliegtuigachtige auto’s zien.

Kitty Hawk, de andere startup, zou werken aan een drona-achtig voertuig waar één persoon in vervoerd kan worden. Kitty Hawk zou geleid worden door niemand minder dan Sebastian Thrun, de oprichter van de Google X Labs en bedenker van het zelfrijdende auto project van Google.

Nu is het wachten of Page gaat reageren op de reportage van Bloomberg en wat de mogelijke gevolgen zijn.