Google heeft een van de belangrijkste medewerkers van Amazons hardwaredivisie ingehuurd, David Foster. Hij krijgt de leiding over de ontwikkeling van Google’s Pixel-telefoons en is nu vicevoorzitter van de afdeling product engineering. Foster zal de sterkere focus op hardware binnen Google vorm moeten geven.

Gedurende de vijf jaar dat Foster voor Amazon werkte, zorgde hij voor de ontwikkeling van de Echo speakers, de Kindle Paperwhite en Voyage en nog een aantal andere apparaten. Het succes daarvan heeft er volgens The Information toe geleid dat Google hem ingehuurd heeft.

Voordat Foster bij Amazon aan de slag ging, werkte hij nog bij Microsoft, waar hij hielp met de ontwikkeling van de Zune HD. Ook werkte hij gedurende vijf jaar bij Apple aan de ontwikkeling van componenten voor diens producten. Het is niet geheel duidelijk welke rol Foster precies te spelen krijgt binnen de Pixel-divisie, maar helder is wel dat hij een flinke vinger in de pap krijgt.

Later vandaag zal Google de Pixel en Pixel XL onthullen, de telefoons die het samen met HTC ontwikkelde. Gisteren werden al het uiterlijk en een aantal van de specificaties van de Pixel-smartphones gelekt.