2min Security

Rubrik in de lift na eerste kwartaalcijfers sinds beursgang

Rubrik in de lift na eerste kwartaalcijfers sinds beursgang

Securitybedrijf Rubrik overtrof de verwachtingen van analisten dit kwartaal. Daarmee schiet het positief uit de startblokken, een kwartaal nadat het op de beurs debuteerde.

Analisten hadden voorspeld dat Rubrik een omzet van 171,5 miljoen dollar zou genereren. Dit werd ruimschoots overtroffen met een kwartaalomzet van 187,3 miljoen dollar, dat tevens 38 procent hoger uitvalt dan hetzelfde kwartaal een jaar ervoor. De koers van Rubrik steeg door deze resultaten met wel 10 procent, hoewel de netto stijging van gisteren uitkwam op 3 procent.

De beursgang leverde in april al meer geld op dan door de buitenwereld was voorspeld. 752 miljoen dollar werd binnengehaald door de IPO destijds.

Verwachtingen nog hoger

De behaalde resultaten van Rubrik bieden aandeelhouders hoop, maar ook het komende kwartaal verwacht het bedrijf goede zaken te doen. Het bedrijf verwacht een jaaromzet van 810-824 miljoen dollar te behalen, met de opbrengst uit abonnement zelfs 997 miljoen dollar. Beide voorspellingen vallen hoger uit dan wat analisten verwachten.

Securitybedrijven beleven een tumultueuze tijd op de beurs. Dat kan te maken hebben met de specialisatie van Rubrik, dat datasecurity en -back-ups prioriteert naast snelle disaster recovery. Het lijkt er eveneens op dat er consolidatie plaatsvindt in het bredere security-speelveld, waarbij menig vendor wordt overgenomen. Fortinet, dat aandeelhouders met tegenvallende voorspellingen confronteerde, neemt bijvoorbeeld Lacework over. Dat bedrijf was bij de afgeketste overname door Wiz al ingeschat op 140 á 190 miljoen euro, een miniscuul bedrag ten opzichte van de 8 miljard die het eind 2021 leek waard te zijn.

Lees ook: Rubrik Enterprise Proactive Edition biedt inzicht in gevoelige data