Box neemt de AI-teams van Butter AI Corp over

Abonneer je gratis op Techzine!

Box Inc. neemt een deel van de teams achter Butter AI Corp over. Dat bedrijf maakt software die met behulp van kunstmatige intelligentie zakelijke documenten doorzoekbaar maakt. Het gaat niet om een overname van het hele bedrijf, wat betekent dat de oorspronkelijke Butter.ai-toepassing opgeheven wordt.

Dat melden de ontwikkelaars van Butter.ai vandaag in een blogpost. De overname stelt Box ertoe in staat om meer intelligente zoekfuncties toe te voegen aan zijn eigen platform. Het doorzoeken van bestanden kan meer werken op basis van context, personalisering en voorspelling. De zoekfuncties van Box moeten ook wel beter worden, want de hoeveelheid content neemt enorm toe de afgelopen tijd.

Makkelijker en overzichtelijker

Jeetu Patel, Chief Product Officer bij Box, stelt in de aankondiging van de overname dat steeds meer bedrijven overschakelen op de cloud. Zo moderniseren bedrijven hun werkplek, maar creëren ze ook digitale werkruimte. Dat zorgt voor een “ongekende hoeveelheid zakelijke content”. Die hoeveelheid data neemt alleen maar toe, waardoor het “moeilijker, duurder en ook tijdrovender” wordt om alles overzichtelijk te houden.

Door de toevoeging van nieuwe AI-mogelijkheden kan Box een aantal van zijn diensten verbeteren. Eén daarvan is het in oktober aangekondigde Box Skills. Dat is een machine learning framework dat ontworpen is om video, audio, beelden en ander materiaal nuttiger te maken binnen zijn eigen content managementdienst. Computer vision wordt hierbinnen gebruikt voor het analyseren en indexeren van het beschikbare materiaal.

De overname van de AI-teams van Butter.ai passen verder binnen de bredere strategie van Box. Volgens CEO Aaron Levie is het belangrijk om producten van Box zoveel mogelijk in te zetten voor de automatisering van zakelijke workflows. Onderdeel daarvan is het eenvoudig doorzoekbaar maken van Box-producten.