‘Meerderheid IT-leiders verwacht budgetverhoging’

Abonneer je gratis op Techzine!

IT-leiders verwachten volgend jaar een budgetverhoging, ondanks een naderende recessie. Dat stelt CCS Insight op basis van onderzoek.

Zo’n twee op de drie IT-leiders verwacht een verhoging. De focus zal daarbij liggen op het verbeteren van de kwaliteit van samenwerking op afstand en het versterken van cloud security.

De pandemie heeft bedrijven gedwongen tot versneld innoveren en hun tienjarenplannen dichterbij halen. Daardoor wordt de geplande tijd voor transformatietrajecten met de helft teruggebracht. CCS Insight verwacht dat deze trend zich voortzet, aangezien deze al is begonnen.

De helft van de IT-workloads zal volgend jaar in de cloud zijn, naar verwachting in totaal 56 procent. CCS verwacht dat bedrijven een multicloud-model zullen invoeren.

Het draait om vertrouwen

Volgens Nick McQuire, Senior Vice President Enterprise Research bij CCS Insight, heeft de pandemie klanten gedwongen veel te vertrouwen op technologieleveranciers. Vertrouwen en veiligheid zijn dan ook enkele topprioriteiten voor IT-leiders.

De volgende fase van de crisis zal bestaan uit het aanpakken van security-problemen. De thema’s die de markt in de toekomst vormgeven zijn gebaseerd op security, vertrouwen en digitale transformatie.