Abonneer je gratis op Techzine!

NVIDIA heeft voor een niet nader bekendgemaakt bedrag het Duitse bedrijf Mental Images overgenomen. Details rond de overname en het doel daarvan zijn niet bekendgemaakt, waardoor er flink gespeculeerd wordt over de reden achter de transactie.

Het in Berlijn gevestigde Mental Images is voornamelijk bekend van haar producten voor het renderen van special effects voor films en games. Zo werd de Mental Ray software van het bedrijf gebruikt voor de productie van films als The Hulk, Star Wars: Episode II, The Matrix Revolutions en Reloaded, The Day After Tomorrow en Spiderman 3. Voor games werd de software nog niet heel veel gebruikt, maar er wordt nu gespeculeerd dat daar wel eens verandering in kan gaan komen.

Zo denken sommigen dat NVIDIA Mental Images heeft overgenomen om zelf aangepaste rendertools voor games te gaan ontwikkelen en te verkopen aan game-ontwikkelaars. Logischer lijkt echter dat NVIDIA de huidige tools gaat optimaliseren voor haar Quadro kaarten, maar ook voor haar CUDA software die het heeft ontwikkeld voor de Tesla kaarten en systemen. Het bedrijf zou complete hard- en softwareoplossingen kunnen verkopen aan filmbedrijven als Lucasfilm, Sony Pictures en Dreamworks die momenteel vaste klanten zijn van Mental Images.