Abonneer je gratis op Techzine!

Facebook-gebruikers die klagen over de privacy en andere aanliggende zaken zullen Facebook behoorlijk opblazen, aldus oprichter van Facebook Mark Zuckerberg.

Met inmiddels meer dan 500 miljoen Facebookers, zouden vorig jaar de privacy-instellingen al veranderd worden, zodat de persoonlijke informatie gemakkelijker zichtbaar wordt.

Mark Zuckerberg heeft gezegd al eerder de wereld meer ‘open’ te willen maken. Hij realiseert dat hij nog een lange tijd kritiek zal moeten verduren, maar Mark ziet dat meer als de goede richting opgaan.

In Engeland is al eerder een meisje van 17 verkracht en vermoord door een man van 33. De man deed zich voor als een jongeman via de Facebook-site, nadat ze elkaar hadden ontmoet heeft de man het meisje verkracht en vervolgens vermoord. De man heeft nu een levenslange gevangenisstraf gekregen. De moeder van het slachtoffer vindt dat Facebook verantwoordelijk is voor de privacy van kwetsbare jongeren en gelooft dat als Facebook deze verantwoordelijkheid op zich had genomen dat het meisje misschien nog wel had geleefd.