De live streaming video service Livestream heeft een nieuwe Facebook applicatie gelanceerd voor bedrijven en diensten die een eigen Facebook pagina in bezit hebben op het sociale netwerk.

De nieuwe applicatie genaamd ‘Livestreaming for Facebook’ biedt bedrijven en diensten aan om op een simple manier video’s live te streamen op hun Facebook pagina. Volgens Mashable werkt de applicatie samen in verbinding met Livestream Podcaster software voor PC en Mac. Daarnaast ondersteunt de applicatie de Facebook Chat en kan je de applicatie volledig aanpassen. Bovendien blijkt dat Facebook samen heeft gewerkt met Livestream om het Facebook Live kanaal te verbeteren.

De Livestream is de eerste applicatie voor streaming video waar geen kosten aan verbonden zijn. Andere diensten zoals Ustream en Justin.tv zijn al langer aanwezig op Facebook, maar om deze te gebruiken moesten bedrijven een klein bedrag betalen.

De applicatie voor Facebook is geheel gratis te downloaden en is op Facebook te vinden of op AppBistro. Grote namen als Ford Explorer, Maroon 5, en The Women’s Conference hebben al gebruik gemaakt van de gratis applicatie.