2min

Tags in dit artikel

,

WikiLeaks is de laatste 12 uur al twee keer gewisseld van hostingprovider. Dit komt doordat de website aangevallen wordt door een hacker welke beschikt over aardig wat slagkracht. WikiLeaks heeft er nu voor gekozen om uit te wijken naar het hostingplatform van Amazon.com.

WikiLeaks heeft de website wederom verhuist omdat de website steeds te kampen heeft met denial of service-aanvallen. Een hacker heeft via Twitter al bekendgemaakt de schuldige te zijn van de aanvallen. De hacker die onder meer bekend staat onder de naam The Jester, heeft ook de reden bekend gemaakt waarom hij dit heeft gedaan. Dit zou komen omdat WikiLeaks "het leven van onze troepen, andere ‘waarden’ en buitenlandse relaties in gevaar brengt", aldus zijn blog.

WikiLeaks heeft haar documenten nu overgebracht naar Amazon. Deze servers zijn gevestigd in de Verenigde Staten en Ierland. Of dit een tijdelijke oplossing is, is niet duidelijk. The Jester heeft in een interview laten weten dat hij ex-militair is met een missie om de acties van online jihadisten op het internet te verstoren. Volgens een beveiligingsspecialist van F-secure bevindt The Jester zich in Rusland.

Het hostingplatform van Amazon.com is een van de grootste ter wereld waardoor deze enorm veel capaciteit en rekenkracht heeft, dit is overigens geen verzekering dat Amazon ongevoelig is voor DOS attacks. Waarschijnlijk zullen we binnen enkele dagen weten of de hacker zijn actie staakt, Wikileaks het verzoek krijgt van Amazon om een andere provider te zoeken of dat het Amazon platform wat onstabieler wordt.