Abonneer je gratis op Techzine!

Facebook heeft Google gepasseerd als de meest bezochte website in de Verenigde Staten in 2010. Behalve Google, passeert Facebook ook zoekmachine Yahoo! in de lijst.

Nieuwe statistieken van Exerian Hitwise laten zien dat Facebook de meest bezochte website was in de Verenigde Staten van januari tot november van 2010. Hierdoor passeert Facebook internetreus Google voor de eerste keer. Facebook passeert naast Google ook Yahoo! in de lijst. Yahoo Mail staat op de vierde plaats gevolgd door Yahoo! zelf.

Eerder deze maand werd Facebook ook al gekroond tot de ‘meest gezochte zoekterm’ op Google. Het opmerkelijk hier van was dat Facebook ook andere variaties in de top tien had staan, zoals op nummer twee staat ‘Facebook login’, gevolgd door ‘Facebook.com’ op nummer zes en ‘www.facebook.com’ op nummer 9.

In Nederland heeft Facebook voor het eerst een plek veroverd in de top tien van ‘best bezochte sites‘, in de lijst van onderzoeksbureau Multiscope staat het sociale netwerk op nummer tien. Vorig jaar stond Facebook nog op plaats 56. Op de eerste plek staat Google, gevolgd door YouTube en Hyves. De grote vraag is of en wanneer Facebook zal stijgen en Hyves zal passeren in Nederland.