Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft de volgende grote stap gezet in het verbeteren van de zoekresultaten. Google is bezig met het uitrollen van een update van de zoekresultaten waarbij je kan zien wie va je vrienden er een pagina heeft gedeeld op een sociaal netwerk. Ook gaat dit invloed hebben op de volgorde van de zoekresultaten.

Google heeft op zijn blog laten weten dat deze update momenteel wordt uitgerold, deze week zou die voor iedereen op de engelstalige versie beschikbaar moeten zijn en vanaf volgende week wereldwijd. Webpagina’s die zijn geschreven of gedeeld door vrienden zullen voortaan dan ook automatisch tussen de zoekresultaten worden gepresenteerd in plaats van helemaal onderaan de pagina. Wel moet je dan je sociale netwerk accounts koppelen aan je Google account. Dit kan zeer eenvoudig en populaire netwerken zoals Twitter en Facebook worden netjes ondersteund.

"Als vrienden, familie of andere relaties een pagina hebben gedeeld via Twitter of Facebook, dan zal de website hoger in de zoekresultaten komen te staan dan het geval was geweest als zij dat niet hadden gedaan ”, aldus Google. Onder het zoekresultaat komt ook te staan hoe vaak en door wie de link is gedeeld.

De grootste verandering is natuurlijk dat Google de sociale zoekresultaten niet meer alleen laat afhangen van pagina’s die zijn gedeeld via een Google account. Ook de pagina’s die gedeeld zijn door vrienden op Twitter, maar dit niet hebben gekoppeld aan hun Google account zullen nu in de zoekresultaten verschijnen.

Uiteraard biedt Google ook de mogelijkheid, om bepaalde sociale netwerken niet te tonen in de zoekresultaten.