Deze week moet de week van Microsoft gaan worden. De week waarin elke steen zal worden omgedraaid om alle details over Windows 8 boven tafel te krijgen. Microsoft geeft morgen tijdens BUILD, de developersconferentie die geheel in het teken van Windows 8 staat, een vrachtwagenlading aan informatie vrij over het nieuwe besturingssysteem. Wat echter nog veel belangrijker is, is dat het de Windows 8-developerpreview publiekelijk zal gaan verspreiden.

Windows 8 wordt volgens Microsoft het besturingssysteem dat alles zal gaan veranderen. De impact van Windows 8 zal volgens Microsoft gelijk zijn dan bij de lancering van Windows 95. Microsoft heeft een flinke slogan voor de BUILD-conferentie uit de kast getrokken.

"In 1995 veranderde Windows de pc, BUILD zal je laten zien dat Windows 8 alles verandert."

Dat zijn enorm grote woorden en de vraag is natuurlijk of Microsoft die waar zal gaan maken. Gelukkig gaat Microsoft de aanwezigen in elk geval voorzien van een Windows 8 Developer Preview, aldus onze Russische vrienden. Of Microsoft de developerpreview ook op internet zal gaan verspreiden, is nog even de vraag, het liet half augustus via Twitter weten dat als er een pre-release komt, deze niet geheim zal zijn en makkelijk te verkrijgen. Mocht Microsoft er voor kiezen de developerpreview alleen in de zaal te verspreiden dan zal deze ongetwijfeld binnen enkele dagen online te verkrijgen zijn via de minder legale kanalen.

De developerpreview komt in elk geval overeen met buildnummer 8100. Het is dus een versie waarin in elk geval ook de nieuwe Metro-tabletinterface zal zitten en waarin we meer te zien zullen zijn dan tot op heden het geval was. Onderaan is nog wat bewijs te vinden dat de developerpreview inderdaad klaar is.

Techzine zal in elk geval morgen liveverslag doen van het evenement via een Live Blog, vanaf 18:00 Nederlandse tijd. De sessie duurt ongeveer 2,5 uur en zal dus rond 20:30 zijn afgelopen.