Abonneer je gratis op Techzine!

De applicatie Instagram kent sinds de lancering op iOS een grote populariteit. Binnenkort komt er echter ook een applicatie uit op Android. Om hier als eerste gebruik van te kunnen maken kan je jezelf inschrijven bij Instagram.

Wanneer je jezelf middels een formulier inschrijft voor de Android-versie van de applicatie, meld je jezelf vermoedelijk aan voor de bètaversie van de applicatie. Buiten de bekendmaking van medeoprichter Kevin Systrom is het nog onbekend wanneer de populaire applicatie op het mobiele besturingssysteem van Google gelanceerd wordt. Op deze website is het voor gebruikers van Android sinds afgelopen zaterdag mogelijk om in te schrijven voor de applicatie.

Het is voor de makers van Instagram geen opmerkelijke keuze om ook een applicatie voor Android uit te brengen. Sinds de release in oktober 2010 heeft het behoorlijk mee gezeten voor de applicatie en geniet deze inmiddels al meer dan 27 miljoen gebruikers. De reden waarom de ontwikkelaars niet eerder een applicatie voor Android uit brachten is volgens de makers dat zij "de focus in eerste instantie op iOS" wilden houden. Met de applicaties kan je gemakkelijk foto’s bewerken en delen.