De Chinese regering is nog niet van Anonymous af. Het internationale hackerscollectief Anonymous zegt dat het haar inspanningen gaat opvoeren om corruptie aan de kaak te stellen en te lobbyen voor mensenrechten.

Vorige week was de Chinese regering al het slachtoffer van Anonymous. Daarbij wisten de hackers 480 websites plat te leggen en gebruikersnamen, wachtwoorden, telefoonnummers en e-mailadressen van diverse regeringsorganisaties te lekken. Daarbij waarschuwden de hackers de Chinese regering:

"U bent niet onfeilbaar. Vandaag zijn het uw websites die gehackt zijn, morgen zal uw verachtelijke regime zijn dat valt. Verwacht ons, want wij vergeven niet. Wat u vandaag de dag doet met uw bevolking zal morgen uw lot zijn. Zonder genade."

De Chinese regering heeft voorlopig nog niet het laatste gezien van Anonymous. Via het Chinese Twitterkanaal AnonymousChina kondigt de hackersgroep aan dat er meer hackaanvallen zullen volgen om corruptie bloot te leggen en mensenrechten te bepleiten. "We willen de Chinese regering erop wijzen dat wij niet bang zijn. Wij zullen de waarheid laten zien en vechten voor gerechtigheid", aldus één van de hackers tegenover Reuters.

De anonieme hacker stelt verder dat Anonymous "de grote firewall van China" wil neerhalen. Dit is een verwijzing naar de censuurpraktijken van de Chinese overheid. Zij blokkeert populaire websites als Facebook, Twitter en YouTube. De hacker weet tevens te melden dat AnonymousChina bestaat uit 10 tot 12 leden die niet woonachtig zijn in China. Wanneer de volgende hackaanval op het programma staat, wilde de bron logischerwijs niet kwijt.