2min

Tags in dit artikel

,

De hacktivistengroep Anonymous laat al maandenlang geregeld van zich horen met grote en minder grote hacks. Vrijwel altijd met een idealistisch standpunt in het achterhoofd. Vandaag maakt de hackersgroep bekend dat er 480 websites van Chinese afkomst zijn gehackt. Onder de getroffen sites bevinden zich ook websites van regeringsorganisaties.

Anonymous wil met de actie in China bereiken dat meer Chinese hackers zich gaan inzetten voor de idealen van de hackersgroep. Om dit alles in gang te zetten heeft Anoymous op 30 maart een Chinese Twitteraccount in gebruik genomen. Anonymous maakte de hack echter bekend via Pastebin. In de bekendmaking wordt geclaimd dat er onder andere websites van regeringsorganisaties in Chengdu en Dalian zijn geslachtofferd.

In verschillende andere berichten maakt Anonymoun tevens melding van het hacken en lekken van gebruikersnamen, wachtwoorden, telefoonnummers en e-mailadressen van de regeringsorganisaties. Inmiddels zijn alle gehackte website offline gehaald, maar eerder stond er het volgende bericht op deze sites:

Geachte regering, u bent niet onfeilbaar. Vandaag zijn het uw websites die gehackt zijn, morgen zal uw verachtelijke regime zijn dat valt. Verwacht ons, want wij vergeven niet. Wat u vandaag de dag doet met uw bevolking zal morgen uw lot zijn. Zonder genade.

Naast dit bericht roept Anonymous de Chinese bevolking op om hun hack-, programmeer- en ontwerptalenten te gebruiken. Het is pas de eerste keer dat Anonymous zich zo massaal tegen de Chinese regering keert, wat op zich nog opvallend genoemd mag worden, gezien het regeringsstandpunt tegenover mensenrechten en censuur.