Twitter verbetert mobiele applicaties

Abonneer je gratis op Techzine!

Twitter heeft een update uitgebracht voor haar applicaties voor Android en iOS. De update moet de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie verbeteren en brengt daarnaast nieuwe pushnotificaties.

Volgens veel critici ontvangen de mobiele applicaties voor Android en iOS met de update enkele functies en verbeteringen die hard nodig waren. Zo is de Discover tab sterk verbeterd en werd er ook flink gesleuteld aan de zoekfunctie. Nieuw zijn de pushnotificaties welke je als gebruiker nu ook binnen krijgt wanneer je bericht wordt geretweet door een andere account, maar ook wanneer iemand een berichten van jou toevoegt aan zijn favorieten of iemand je is gaan volgen. Voorheen waren deze pushnotificaties enkel van kracht bij vermeldingen en persoonlijke berichten.

Met de update komt het bedrijf de vele kritiek tegemoet diehet ontving sinds de grote vernieuwing van de interface, in december afgelopen jaar. Ondanks dat de update toen veel toevoegde, ontbraken er nog enkele belangrijke features. Dit zorgde ervoor dat veel die-hard gebruikers overstapten naar andere applicaties. In een reactie liet Twitter toen weten dat zij geen plannen hadden om deze functies toe te voegen. Met de laatste update aan de applicaties lijkt Twitter hier echter op terug te zijn gekomen.