Abonneer je gratis op Techzine!

Facebook weet dat zij als sociaal netwerk enige overtuigingskracht in huis heeft, met die overtuiging lijkt de website het doneren van organen te willen stimuleren. Men kan vanaf nu namelijk aangeven of zij orgaandonor zijn of niet.

Door de optie aan te bieden hoopt Facebook haar gebruikers bewuster te maken van het doneren van organen. Er is wereldwijd nog steeds een dringend tekort aan mensen die bereid zijn om na overlijden zijn of haar organen af te staan. Wanneer een gebruiker nog geen orgaandonor is en dit wel wil worden, kunnen zijn zich via Facebook aanmelden. Dit nieuws heeft oprichter Mark Zuckerberg dinsdag wereldkundig gemaakt.

In de bekendmaking van Zuckerberg herinnert hij de lezer er aan dat er alleen al in de Verenigde Staten momenteel 114,000 mensen wachten op een orgaan en dat het daarom zaak is dat meer mensen zich aanmelden als orgaandonor. Momenteel biedt Facebook de optie enkel nog aan voor inwoners van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Andere landen zullen nog volgen, volgens de oprichter en CEO van het sociale netwerk.